6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSerbia preia președinția prin rotație a OSCE

Serbia preia președinția prin rotație a OSCE

(Foto: osce.org)
(Foto: osce.org)

Serbia va prelua la data de 1 ianuarie 2015, de la Elveția, președinția prin rotație a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), organism destinat dialogului Est-Vest care a căpătat brusc un rol major în 2014, odată cu izbucnirea crizei ucrainene, informează Agerpres.ro citând AFP. „Cred că Serbia trebuie să dea dovadă de seriozitate, acesta este o mare provocare pentru noi, căci așteptările sunt mari”, a declarat șeful diplomației sârbe, Ivica Dacic, la televiziunea de stat (RTS).

„Suntem conștienți că Ucraina va fi una dintre temele dominante în 2015 și că va trebui să menținem un angajament susținut pe acest subiect. Prioritatea angajamentului nostru va fi să promovăm găsirea unei soluții de pace globală”, a spus Dacic, care va prezenta prioritățile președinției sârbe a OSCE la data de 15 ianuarie, la Viena.

OSCE, cu sediul la Viena, are 57 de țări membre. Organizația a fost înființată în anul 1975, în vederea creării unui cadru pentru încercările de dialog din timpul Războiului Rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS