6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea rea face ravagii în Europa: Mii de maşini au fost blocate şi zeci de mii locuinţe au rămas fără electricitate

Vremea rea face ravagii în Europa: Mii de maşini au fost blocate şi zeci de mii locuinţe au rămas fără electricitate

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în zona Nădlac, spre Ungaria, circulaţia s-a desfăşurat pe o singură bandă din cauza viscolului puternic. De altfel, mii de maşini au fost blocate şi zeci de mii locuinţe au rămas fără electricitate din cauza intemperiilor în Europa. O persoană a murit în Slovenia şi o alta în Marea Britanie în urma unor accidente cauzate de ninsoare, iar circulaţia feriboturilor a fost dată peste cap între Anglia şi Franţa, potrivit b1.ro.

În Slovenia, un elveţian a murit şi alte 30 de persoane au fost rănite, unele grav, într-o tamponare în lanţ provocată de ninsorile puternice pe o autostradă. Tamponarea în lanţ, care a avut loc din cauza lipsei de vizibilitate şi rafalelor puternice de vânt, a implicat peste 50 de vehicule, inclusiv TIR-uri şi un autocar.
Marea Britanie a înregistrat în noaptea de duminică spre luni cea mai scăzută temperatură din acest an, iar autorităţile au emis un avertisment privind formarea de gheaţă în estul regiunii Midlands, în condiţiile în care plouă şi este foarte frig.

Ploaia urmată de îngheţ a provocat haos pe drumuri la sfârşitul săptămânii, iar numeroşi şoferi din Sheffield au fost nevoiţi să îşi abandoneze maşinile după ce au rămas înzăpeziţi.
Zeci de accidente au fost raportate, iar unul dintre ele a provocat moartea unui bărbat, care s-a izbit cu maşina de un copac. Numărul victimelor a crescut astfel la patru de la Crăciun şi până acum. Peste 100.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, după ce căderile de zăpadă au rupt mai multe cabluri de alimentare. Meteorologii au anunţat că vremea rea va continua, cu temperaturi de până la minus 12 grade şi un strat de gheaţă care va acoperi toată ţara.

În Bulgaria e cod galben de vânt puternic, zăpadă şi îngheţ pentru toate zonele din ţară. Ministerul Afacerilor Externe le recomandă șoferilor să plece la drum numai cu mașini echipate cu cauciucuri de iarnă şi să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice.
În Franţa, şoferii au avut un weekend de coşmar pe drumurile din staţiuni, mii de maşini fiind blocate în zăpadă şi aproape 15.000 de persoane găzduite în centre de urgenţă. Un grup de turişti britanici a fost blocat cea mai mare parte a weekend-ului într-o sală municipală din Alpi, din cauza ninsorilor abundente. Circulaţia feriboturilor între nordul Franţei şi Anglia a fost perturbată, iar portul Calais a fost închis sâmbătă dimineaţa timp de două ore din cauza unei furtuni cu rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră.
Probleme au fost şi în ţara vecină, Ungaria. Autorităţile au emis avertizări de vreme rea pentru vestul şi sud-vestul ţării, iar şoferii au fost sfătuiţi duminică să nu plece la drum, dacă este posibil, în aceste regiuni. Serviciul Naţional de Meteorologie a prelungit avertizările de vreme rea pentru opt judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, din cauza zăpezii şi a rafalelor de vânt care pot atinge pe alocuri 70 de kilometri pe oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS