10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Un cargobot sub pavilion moldovenesc a cerut ajutor, semnalând prezenţa unor persoane înarmate la bord

Grecia: Un cargobot sub pavilion moldovenesc a cerut ajutor, semnalând prezenţa unor persoane înarmate la bord

(Foto: protothemanews.com)
(Foto: protothemanews.com)

O navă care transportă sute de pasageri în largul Greciei a emis un semnal de ajutor, anunţând prezenţa unor persoane înarmate la bord, informează Mediafax.ro. Potrivit preşedintelui Autorităţii Portuare din Corfu, Spiros Andriotis, nava este un cargobot sub pavilionul Republicii Moldova denumit Blue Sky. Cargobotul se îndrepta spre un port din Croaţia când a emis semnalul de ajutor, însă serviciile de monitorizare arată că nava a efectuat un viraj brusc spre Italia. Potrivit unor surse, nava, aflată în prezent în largul insulei Corfu, ar transporta 700 de pasageri.

Televiziunea de stat din Grecia a precizat că „imigranţi ilegali” sunt implicaţi în situaţia de pe navă, în timp ce alte surse afirmă că toţi cei 700 de pasageri sunt „imigranţi fără documente”. Potrivit site-ului elen protothemanews.com, autorităţile din Grecia au trimis un elicopter de tip Sikorski al Forţelor navale şi o fregată Navarino pentru a ajuta nava.

Ambarcaţiunea a emis semnalul de ajutor prin intermediul numărului european de urgenţă 112, iar autorităţile italiene, care au primit semnalul, i-au notificat pe omologii greci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS