8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Zeci de maşini înzăpezite între Băileşti şi Galiciuica din cauza unui blocaj pe o porţiune de aproximativ doi kilometri

Dolj: Zeci de maşini înzăpezite între Băileşti şi Galiciuica din cauza unui blocaj pe o porţiune de aproximativ doi kilometri

Primarii din Băileşti şi Galiciuica au explicat astăzi motivele pentru care câteva zeci de maşini au rămas ieri înzăpezite timp de aproape nouă ore pe drumul care leagă cele două localităţi doljene.

Contactat de redactorii GdS, edilul din Băileşti, Costel Pistriţu, a declarat că responsabilitatea pentru deszăpezirea pe DJ 561D, tronsonul unde s-a produs incidentul, aparţine Consiliului Judeţean Dolj, însă cel mai probabil autorităţile au subestimat puterea viscolului, fenomen care a produs probleme şi în zona Moţăţei. Primarul municipiului Băileşti a explicat că ieri cele câteva zeci de maşini au rămas înzăpezite pe DJ 561D din cauza aglomerării traficului pe un sector de drum de 1,5 – 2 kilometri, unde un tractor s-a blocat în nămeţi, iar freza de deszăpezire nu a mai putut trece.

DSC_4991

„Azi-noapte, la ora 1:30, am reuşit să finalizăm operaţiunile de deblocare a traficului. Alături de noi a fost prefectul judeţului Dolj, domnul Sorin Răducan, care a luat copiii aflaţi în maşinile înzăpezite şi i-a dus la Galiciuica. Cei de la drumuri judeţene au reuşit să creeze o cale de acces paralelă şi pe acest culoar au fost scoase maşinile”, a precizat Costel Pistriţu. El a explicat că probleme pe acest drum s-au înregistrat doar în zona în care s-a creat ambuteiajul, respectiv pe o porţiune din apropierea localităţii Galiciuica. Edilul din Băileşti a menţionat că pe DJ 561 peste noapte au rămas doar două autoturisme, care fuseseră lăsate acolo de proprietari, după ce combustibilul s-a terminat.

„Restul maşinilor au fost deblocate, deszăpezirea s-a făcut cu două freze. Situaţia de ieri este însă şi o problemă a oamenilor, care nu sunt responsabili şi nu conştientizează faptul că este periculos să se aventureze cu maşina în condiţii meteorologice neprielnice şi nu îşi echipează autoturismele cu cele necesare pentru a putea face faţă unor astfel de situaţii”, a spus Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti.

DSC_5003

La rândul său, Constantin Bană, primarul comunei Galiciuica a confirmat faptul că maşinile au rămas înzăpezite pe DJ 561D în urma unui blocaj produs din cauza faptului că zăpada a fost viscolită de vântul foarte puternic. „În jurul orei 15:30 – 16:00, stratul de zăpadă în zonă era de 9-10 centimetri. Apoi traficul a fost închis şi rămăseseră împotmolite 15 maşini, erau în zonă o ambulanţă, un TIR şi o maşină de poliţie. Salvarea trebuia să ajungă la Craiova, dar pentru că nu a mai putut continua drumul s-a întors la Galiciuica. Blocajul s-a produs după ce un utilaj de deszăpezire cu lamă s-a defectat, iar în spatele lui a ajuns un TIR, care a rămas înzăpezit. La ora 21:30 a venit prefectul de Dolj, împreună cu echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Atunci o femeie cu un copil a fost dusă în Galiciuica, aceştia fiind cazaţi într-o casă particulară. Seara şi după-amiaza 15 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la sediul Primăria Galiciuica, unde au primit ceai cald şi mâncare”, a declarat Constantin Bană, edilul comunei Galiciuica.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS