10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul vrea să modifice Legea Educaţiei prin introducerea posibilităţii de a renunţa la titlul de doctor şi la diploma de Bacalaureat

Guvernul vrea să modifice Legea Educaţiei prin introducerea posibilităţii de a renunţa la titlul de doctor şi la diploma de Bacalaureat

Victor Ponta a transmis o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti, prin care renunţă la titlul de doctor în drept (Foto: activenews.ro)
Victor Ponta a transmis o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti, prin care renunţă la titlul de doctor în drept (Foto: activenews.ro)

Ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi include un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației. Executivul a anunţat, printr-o informare de presă, că această Ordonanţă de Urgenţă a fost aprobată.

Potrivit b1.ro, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că ordonanța aduce șase modificări, una dintre ele introducând posibilitatea ca un doctor sa renunțe la titlul de doctor. Modificarea vine în contextul în care acum aproximativ două săptămâni premierul Victor Ponta a anunțat pe Facebook că renunță la titlul de doctor.

Sorin Cîmpeanu a explicat ca ordonanța prevede și posibilitatea ca un doctor sa renunțe la acest titlu, pentru că altfel nu ar exista cadru legal să fie îndeplinite cererile venite din partea societății civile și academice în ceea ce privește titlul de doctor al lui Victor Ponta. De asemenea, ministrul a precizat că prin aceasta modificare adusă legii, se va putea renunța și la diploma de Bacalaureat. “Da, este adevărat că poți renunța și la Bacalaureat, dar cu condiția ca acea persoana să facă din nou liceul dacă dorește apoi să își ia din nou Bacalaureatul. La fel este și cu doctoratul: renunți la titlul de doctor, dar dacă vrei peste ani să fii doctor, atunci reiei tot procesul de pregătire, iar statul nu va mai asigura finanțare”, a explicat Cîmpeanu pentru HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS