21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComandantul ISAF a făcut un bilanț pozitiv în momentul retragerii trupelor NATO din Afganistan

Comandantul ISAF a făcut un bilanț pozitiv în momentul retragerii trupelor NATO din Afganistan

(Foto: presstv.ir)
(Foto: presstv.ir)

Comandantul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate (ISAF) în Afganistan a făcut astăzi un bilanț pozitiv al acțiunii trupelor de luptă străine în această țară, în contextul în care ele urmează să se retragă după 13 ani de conflict, informează b1.ro citând AFP. „Împreună i-am ridicat pe afgani din tenebre și din disperare și le-am dat speranță pentru viitor”, a spus astăzi generalul american John Campbell la Kabul, în cursul unei ceremonii de încheiere a misiunii. „Voi ați făcut Afganistanul mai puternic și țările noastre mai sigure”, a adăugat Campbell, adresându-se soldaților NATO reuniți la cartierul general al ISAF pentru ceremonie. „Sper că sunteți mândri de impactul pozitiv pe care l-ați avut și veți continua să îl aveți asupra afganilor și a viitorului lor”, a mai spus el.

La 1 ianuarie, misiunea „Sprijin hotărât” pentru ajutorarea și formarea armatei afgane, cu un efectiv de 12.500 de persoane, va înlocui misiunea de luptă a ISAF, care a pierdut 3.485 soldați din 2001. „Drumul de parcurs rămâne dificil, dar vom triumfa. Cu misiunea ‘Sprijin hotărât’ vom continua să îi susținem pe afgani”, a spus generalul Campbell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS