13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Românii blocați în Malaiezia au fost evacuați și se îndreaptă spre Kuala Lumpur

MAE: Românii blocați în Malaiezia au fost evacuați și se îndreaptă spre Kuala Lumpur

(Foto: themalaysianinsider.com)
(Foto: themalaysianinsider.com)

Cei patru români blocaţi alături de alţi 120 de turişti străini în Parcul Naţional Taman Negara din Malaiezia au fost evacuați în această dimineață și se îndreaptă spre capitala Kuala Lumpur, informează b1.ro. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că în cursul dimineţii au fost iniţiate „operaţiuni complexe de evacuare” a celor patru turişti români sinistraţi alături de ceilalţi 120 de turişti străini în Parcul Național Taman Negara din Malaiezia.

Operaţiunile de evacuare au fost realizate cu succes, cu ajutorul elicopterelor şi bărcillor de salvare, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile. Toţi turiştii au fost transportaţi în apropierea oraşului Jerantut, într-o zonă sigură. Din această locaţie, întregul grup a fost îmbarcat în microbuze şi se află în drum spre Kuala Lumpur.

Potrivit MAE, Ambasada României la Kuala Lumpur a ţinut legătura atât cu cei patru cetăţeni români, cât şi cu autorităţile malaieziene pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi, dar şi al dimineţii de joi, rezultând că aceştia sunt într-o stare de sănătate bună.

Pe durata transportului către Kuala Lumpur, misiunea diplomatică română rămâne în legătură cu cei patru cetăţeni români şi va continua demersurile de asistare a acestora şi la sosirea în capitala malaieziană.

Turiştii aflaţi în resortul Mutiara, din Parcul Național Taman Negara din Malaiezia, au rămas blocaţi din cauza efectelor unui muson care a provocat, pe 22 decembrie, inundații extrem de puternice în zonă. Ieri turiştii au fost duşi într-o şcoală din Kuala Tahan, unde nu exista pericolul de inundaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS