10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Vremea se răcește brusc de mâine, vor fi condiții de ninsoare în toată țara

ANM: Vremea se răcește brusc de mâine, vor fi condiții de ninsoare în toată țara

(Foto: mondonews.ro)
(Foto: mondonews.ro)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va răci brusc în toată țara, începând de mâine, anunţă b1.ro. Astfel, începând de mâine, ninsorile își vor face apariția mai întâi la munte, urmând ca în cursul nopții să cuprindă toată țara, mai ales sudul teritoriului. „În weekend vom avea maxime cuprinse între -3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și cel mult 4-6 grade pe litoral. Apar ninsorile, la început în zona de munte, vineri după-amiaza și mâine noapte ninsorile vor cuprinde toată țara. Vor fi mai intense in partea de sud a României”, a precizat pentru B1 TV, meteorologul Maria Tomescu.

Potrivit acesteia, precipitațiile se vor reduce de sâmbătă până duminică la prânz, urmând ca în noaptea de duminică spre luni să vină un nou val de ninsori, care va cuprinde mai întâi regiunile sud-vestice, apoi toate regiunile. „Tot sudul țării este cel mai expus la ninsori abundente. În Capitală va continua să ningă până luni”, a mai spus meteorologul.

Prognoza meteo în perioada 26-28 decembrie

Vineri vremea va deveni în general închisă şi se va răci în toată ţara, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În prima parte a zilei va ninge la munte şi vor fi mai ales ploi, pe arii restrânse, în restul teritoriului, iar după-amiaza şi noaptea precipitaţiile vor cuprinde majoritatea regiunilor şi vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de polei, iar în sudul ţării cantităţile de apă vor depăşi izolat 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, mai ales noaptea, în Dobrogea, în sudul Moldovei şi în estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în Maramureş şi 9 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade.

Sâmbătă vremea se va menţine în general închisă şi va continua să se răcească. Cu precădere în timpul zilei va ninge în jumătatea de est a ţării şi pe arii tot mai restrânse în rest. Pe litoral mai sunt posibile precipitaţii mixte şi se menţin condiţiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în jumătatea sudică a Moldovei, în Bărăgan şi în Dobrogea, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Maramureş şi 4 grade pe litoral, iar cele minime se vor încadra, în general, între -8 şi -2 grade.

Duminică vremea va fi închisă şi se vor semnala ninsori, la început în regiunile sud-vestice, apoi acestea se vor extinde şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face sud-estul, unde precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. În sud şi sud-est, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, iar noaptea în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor încadra între -9 şi -1 grad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS