15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcțiunea ”Foc de artificii”, în desfășurare de Sărbători

Acțiunea ”Foc de artificii”, în desfășurare de Sărbători

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţia  Română  desfăşoară  în  perioada  sărbătorilor  de  iarnă  acţiunea naţională „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Până în prezent, pe raza județelor Dolj și Mehedinți, poliţiştii au confiscat peste 280.000 de obiecte pirotehnice şi au întocmit nu mai puțin de 22 de dosare penale pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

Potrivit reprezentanților Inspectoratelor de Poliție ale județelor Dolj și Mehedinți, în acestă perioadă poliţiştii desfăşoară acţiuni pentru prevenirea încălcării prevederilor legale ce reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice. ”Poliţiştii acţionează atât pentru controlarea societăţilor comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi pentru depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse, în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale”, au comunicat polițiștii doljeni și mehedințeni.

Până în prezent, numai în județul Dolj au fost confiscate aproximativ 258.000 de obiecte pirotehnice și au fost întocmite șase dosare penale. Cea mai mare captură a fost înregistrată în noaptea de 20 decembrie, când polițiștii de la Secția 3 Craiova au descoperit într-un garaj de pe Calea București peste patru tone (255.000 bucăți) de petarde, rachete, baterii şi candele romane. La acestea se adaugă alte aproximativ 3.000 de obiecte pirotehnice confiscate în ultimele doua săptămâni.

În județul Mehedinți, până în prezent au fost depistate 18 persoane fizice care deţineau, transportau sau vindeau 25.000 bucăţi de articole  pirotehnice, fără a avea autorizaţie. De asemenea, poliţiştii mehedințeni au  întocmit  16  dosare  penale  pentru  nerespectarea regimului materiilor explozive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS