8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful SIPI Suceava, reţinut 24 de ore în dosarul privind fapte de corupţie

Şeful SIPI Suceava, reţinut 24 de ore în dosarul privind fapte de corupţie

(Foto: jurnalul.ro)
(Foto: jurnalul.ro)

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, comisarul-şef Cristian Macsim, a fost reţinut aseară pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Potrivit unui comunicat al instituţiei, ofiţerul de poliţie Macsim este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (4 infracțiuni) şi favorizarea infractorului (2 infracţiuni).

Alături de Cristian Macsim au fost reţinuţi Marius Ciotău, şeful Secţiei 4 de poliţie Gălăneşti, pentru săvârșirea infracțiunii de cercetare abuzivă şi Ilie Pârghie, agent de poliție în cadrul Secţiei 4 de poliţie Gălăneşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi cercetare abuzivă.

Față de inculpatul Constantin Chichiriţă, agent de poliție în cadrul Secţiei 4 Gălăneşti, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 22.12.2014 până la data de 19.02.2015 inclusiv. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de cercetare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals.

Site-ul Ştirile TVR scrie că şeful SIPI Suceva a fost dus, ieri, sediul la DNA – Serviciul Teritorial Suceava, după ce procurorii au făcut mai multe percheziţii, inclusiv la domiciliul lui. Cristian Macsim este suspectat că punea piedici în derularea anchetelor şi că le refuza unor subordonaţi rapoarte investigative din care reieşeau indicii de comitere a unor infracţiuni, susţin surse judiciare. În acest dosar urmează să fie audiaţi încă doi suspecţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS