14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de Interne: Procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi reanalizate, elicopterele SMURD rămân la sol

Ministrul de Interne: Procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi reanalizate, elicopterele SMURD rămân la sol

(Foto: smurd.ro)
(Foto: smurd.ro)

Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite şi că există acordul în acest sens dat de premierul Victor Ponta, informează Digi 24. Rezultatele analizei vor fi anunțate în perioada imediat următoare, iar în acest timp elicopterele folosite pentru transportul medical vor rămâne la sol, a anunțat Oprea.

Decizia a fost luată în urma tragediei de pe Lacul Siutghiol, când patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD. „Am decis, și am tot sprijinul primului ministru și al Guvernului României, să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri în situații de urgență pentru a asigura eficiență maximă în sistem. Am dispus reexaminarea în regim de urgență a procedurilor Departamentului pentru Situații de Urgență și ale tuturor structurilor cu responsabilități în astfel de situații”, a subliniat vicepremierul Oprea. El a precizat că astfel de analize s-au realizat la nivelul fiecărui judeţ.

Gabriel Oprea a precizat şi că în perioada în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS