8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrințesa Cristina a Spaniei va fi judecată pentru fraudă fiscală

Prințesa Cristina a Spaniei va fi judecată pentru fraudă fiscală

(Foto: enational.ro)
(Foto: enational.ro)

Infanta Cristina a Spaniei, sora regelui Felipe al VI-lea, a fost trimisă în faţa justiţiei pentru delicte fiscale, informează evz.ro. Este pentru prima dată în epoca modernă a Spaniei când un membru al familiei regale va fi adus în banca acuzaților, precizează BBC News.

Infanta Cristina de Bourbon, de 49 de ani, este urmărită în justiţie alături de soţul ei, Inaki Urdangarin, la patru ani după deschiderea anchetei care a zdruncinat monarhia spaniolă şi care vizează maşinaţiunile desfăşurate de societatea fără scop lucrativ Noos, prezidată de Urdangarin. Acesta este acuzat că a fraudat milioane de euro din fonduri publice, cu un fost partener de afaceri. Cuplul princiar neagă toate acuzațiile aduse, dar procurorii din Palma de Mallorca spun că fundația sportivă condusă de Urdangarin ar fi folosit ilegal banii publici.

Anunțul a fost făcut de Tribunalul din Palma de Mallorca, din Insulele Baleare, unde este instrumentată Afacerea Noos. În total, 17 persoane vor compărea în faţa justiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS