6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIordania a reintrodus pedeapsa cu moartea

Iordania a reintrodus pedeapsa cu moartea

(Foto: adevarul.ro)
(Foto: adevarul.ro)

Iordania a executat prin spânzurare 11 bărbaţi condamnaţi pentru crimă, informează gandul.info. Guvernul iordanian pune astfel capăt unui memorandum informal de opt ani cu privire la pedeapsa capitală. Ultimele execuţii desfăşurate în Iordania au avut loc în 2006, când 122 de persoane au fost condamnate la moarte. „11 criminali au fost executaţi la primele ore ale dimineţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, citat de aljazeera.com. Autorităţile au precizat că inculpaţii iordanieni au fost condamnaţi pentru crimă în 2005 şi 2006.

Hussein Majali, ministrul de Interne al Iordaniei, a sugerat recent că memorandumul ar putea lua sfârşit, precizând că „a existat o dezbatere complexă” în Iordania cu privire la pedeapsa cu moartea şi că „oamenii cred că escaladarea numărului de crime şi alte infracţiuni grave poate fi pusă pe seama absenţei pedepsei capitale”.

Mai multe ţări din Orientul Mijlociu aplică pedeapsa cu moartea pentru infracţiuni grave. Printre aceste state se numără şi Arabia Saudită, care în 2014 a executat 83 de persoane. Un studiu realizat de Amnesty International şi prezentat în luna martie a relevat faptul că anul trecut, China a fost „campioana pedepsei capitale”, cu mii de execuţii, fiind urmată de Iran, Irak, Arabia Saudită şi Statele Unite ale Americii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS