6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCAB a decis confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu

CAB a decis confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu

Fostul ministru Dan Ioan Popescu (Foto: rnews,ro)
Fostul ministru Dan Ioan Popescu (Foto: rnews,ro)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis confiscarea a aproape 890.000 de lei de la fostul ministru Dan Ioan Popescu şi soţia acestuia, bani care ar reprezenta cheltuieli nejustificate, informează evz.ro. Decizia a fost luată la rejudecarea cauzei, după ce în 2011 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dispusese confiscarea a peste patru milioane de lei.

CAB a stabilit că Dan Ioan Popescu şi soţia acestuia, Elena, au făcut cheltuieli nejustificate de 889.026,60 de lei, dispunând confiscarea acestei sume, potrivit Mediafax. „Admite în parte sesizarea. Constată că persoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate în valoare de 889.026,60 RON. Dispune confiscarea sumei menţionate şi obligă persoanele cercetate să plătească această sumă la bugetul statului în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei sentinţe”, se arată în sentinţa din 19 decembrie. Decizia CAB poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS