6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâte 50.000 de euro despăgubiri pentru moștenitorii victimelor

Câte 50.000 de euro despăgubiri pentru moștenitorii victimelor

Mostenitorii pilotilor si personalului medical decedati in urma prabusirii elicopterului SMURD vor primi despagubiri de 50.000 euro/persoana, iar Inspectoratul General de Aviatie al MAI va incasa 5,42 milioane de euro in urma pierderii aeronavei, a comunicat Omniasig la solicitarea Mediafax.
Elicopterul prabusit luni in lacul Siutghiol din judetul Constanta este asigurat de Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) printr-o polita de aviatie pentru riscurile CASCO, raspundere civila fata de terti si accidente persoane.
Suma asigurata pentru riscul CASCO se ridica la 5,42 milioane de euro, pentru riscul de raspundere civila fata de terti la 120.000 euro, iar pentru deces sau invaliditate permanenta in caz de accident la 50.000 de euro pentru fiecare persoana, mentioneaza compania.
In urma accidentului au murit toate cele patru persoane aflate la bord – pilotul, copilotul, un medic si o asistenta medicala.
Omniasig a asigurat si avionul implicat in accidentului din ianuarie 2014 in zona Muntilor Apuseni, in urma caruia si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta la Institutul Medico-Militar din Bucuresti.
In luna iulie, Omniasig a anuntat, la solicitarea Mediafax, ca a platit mostenitorilor pilotului Adrian Iovan suma asigurata in caz de deces, de 287.500 euro, prevazuta in polita pentru avionul implicat in accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie, aceeasi suma urmand sa fie achitata si mostenitorilor Aureliei Ion, a doua victima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS