6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele ales Klaus Iohannis participă la Timişoara la evenimentele de comemorare a eroilor Revoluţiei

Preşedintele ales Klaus Iohannis participă la Timişoara la evenimentele de comemorare a eroilor Revoluţiei

Timişoara este oraşul în care a izbucnit Revoluţia din 1989 (Foto: debanat.ro)
Timişoara este oraşul în care a izbucnit Revoluţia din 1989 (Foto: debanat.ro)

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a ajuns în această după-amiază, la Timişoara, unde va participa la mai multe evenimente dedicate marcării a 25 de ani de la Revoluţie, informează Ştirile Pro Tv. Klaus Iohannis a fost primit la Primărie de către edilul Nicolae Robu, programul său incluzând şi depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei. De la ora 17:30, Klaus Iohannis transmite, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, un mesaj către cadre didactice, cercetatori şi studenţi, la eveniment fiind aşteptate să asiste peste 500 de persoane.

La ora 18:00, preşedintele ales va merge la Catedrala Mitropolitană, unde va participa la aprinderea de candele pe treptele lăcaşului de cult, acolo unde mai mulţi tineri au fost împuşcaţi în timpul Revoluţiei din 1989, loc în care Corul Operei Române va susţine un microrecital in memoriam. La ora 19:00 Klaus Iohannis va transmite de pe scena Operei un mesaj către români, apoi va asista la Concertul de Gală susţinut de Corul Naţional Madrigal.

Asociaţiile de revoluţionari au primit distincţii, evenimentul desfăşurându-se la Opera Naţională din Timişoara (Foto: tion.ro)
Asociaţiile de revoluţionari au primit distincţii, evenimentul desfăşurându-se la Opera Naţională din Timişoara (Foto: tion.ro)

Potrivit Agenţiei de presă Radio România, manifestările organizate la Timişoara pentru a comemora eroii căzuţi în timpul Revoluţiei din 1989 au început de dimineaţă, cu o vizită la penitenciarul în care au fost ţinuţi sub arest, anchetaţi şi bătuţi, în urmă cu 25 de ani, mai mulţi protestatari de la acea vreme. În urmă cu o oră, a început la Opera Naţională tradiţionala şedinţă festivă a Consiliului Local, unde asociaţiile de revoluţionari au primit distincţii pentru merite deosebite în timpul evenimentelor din urmă cu 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS