8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoştenitorii persoanelor decedate în urma prăbuşirii elicopterului SMURD vor primi despăgubiri de câte 50.000 de euro

Moştenitorii persoanelor decedate în urma prăbuşirii elicopterului SMURD vor primi despăgubiri de câte 50.000 de euro

Cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit ieri pe Lacul Siutghiol au decedat (Foto: ziuaconstanta.ro)
Cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit ieri pe Lacul Siutghiol au decedat (Foto: ziuaconstanta.ro)

Moştenitorii piloţilor şi cadrelor medicale decedate în urma prăbuşirii elicopterului SMURD vor primi despăgubiri de 50.000 de euro per persoană, a informat Omniasig printr-un comunicat remis la solicitarea Mediafax. De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) va încasa suma de 5,42 milioane de euro în urma pierderii aeronavei.

„Elicopterul prăbuşit ieri în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa este asigurat de Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) printr-o poliţă de aviaţie pentru riscurile CASCO, răspundere civilă faţă de terţi şi accidente persoane. Suma asigurată pentru riscul CASCO se ridică la 5,42 milioane de euro, pentru riscul de răspundere civilă faţă de terţi la 120.000 euro, iar pentru deces sau invaliditate permanentă în caz de accident la 50.000 de euro pentru fiecare persoană”, a menţionat compania.

Reamintim că toate cele patru persoane aflate la bordul aparatului de zbor – pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă medicală – au decedat în urma accidentului aviatic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS