6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstanţa: Epava elicopterului prăbuşit a fost recuperată şi va fi dusă la CERONAV pentru expertizare

Constanţa: Epava elicopterului prăbuşit a fost recuperată şi va fi dusă la CERONAV pentru expertizare

(Foto: b1.ro)
(Foto: b1.ro)

Epava elicopterului SMURD prăbuşit ieri după-amiază în Lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, a fost recuperată şi adusă la mal de echipele de intervenţie, informează Mediafax.ro. Epava urmează să fie dusă la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale CERONAV, de unde va fi preluată de către anchetatori pentru a fi expertizată.

Scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au reuşit să ducă la mal, astăzi, în jurul orei 16:00, la 24 de ore de la producerea accidentului aviatic, rămăşiţele elicopterului SMURD prăbuşit, respectiv corpul şi carlinga aparatului de zbor. Numeroase alte resturi ale elicopterului, între care şi coada aparatului de zbor, fuseseră scoase la suprafaţă încă de azi-noapte, în timpul operaţiunilor de căutare şi salvare a victimelor. Rămăşiţele au fost tractate pe o distanţă de câţiva kilometri, din zona în care s-a prăbuşit elicopterul, aflată la ieşirea din Mamaia către Năvodari, şi până la pontonul CERONAV, aflat la intrarea în staţiune dinspre Constanţa, de unde urmează să fie preluate de către anchetatori pentru a fi expertizate.

Potrivit ROMATSA, elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol ieri, la ora 16:16, la aproximativ 500 de metri de mal. În aparatul de zbor se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani. Operațiunile de căutare și salvare au durat peste 12 ore, iar toate persoanele aflate în elicopterul prăbuşit au decedat.

Şeful ISU Constanţa a fost demis

Jurnaliştii de la România Liberă scriu că Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar în cazul elicopterului SMURD prăbuşit, cercetările privind cauzele accidentului în care au murit cei patru membri ai echipajului fiind continuate astăzi de procurori şi criminalişti. Raportul privind intervenţia care a avut loc pe lacul Siutghiol după prăbuşirea elicopterului SMURD va fi prezentat premierului Victor Ponta de către ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Pe de altă parte, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat astăzi că informațiile de până acum arată că s-a intervenit în timp util, precizând că primul echipaj a ajuns la faţa locului la ora 16:25, după apelul la 112 înregistrat la ora 16:11.

În cursul zilei de azi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a decis demiterea şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu, şi a propus premierului Victor Ponta să îl schimbe din funcţie pe prefectul judeţului, Radu Volcinschi, urmare a problemelor la intervenţia de după prăbuşirea elicopterului SMURD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS