8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană a clasat trei cauze în care România risca declanşarea procedurilor de infrigement

Comisia Europeană a clasat trei cauze în care România risca declanşarea procedurilor de infrigement

Comisia-Europeana1
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis în această seară un comunicat prin care anunţă clasarea de către Comisia Europeană a mai multor cauze în care România risca declanşarea procedurilor de infringement. „Comisia Europeană a adoptat astăzi mai multe decizii cu privire la acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor referitoare la România. Toate deciziile privesc clasarea unor cauze”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit MAE, Comisia Europeană a clasat următoarele:

Cauza 2011/2138 având ca obiect încălcarea obligaţiilor prevăzute de art. 2 alin. (1), art. 3 alin. (2) şi art. 42 din TFUE, precum şi de art. 4 din TUE, ca urmare a participării la adoptarea unor rezoluţii în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.

Cauza 2014/0194 având ca obiect necomunicarea măsurilor finale de transpunere a Directivei 2011/98/UE privind o procedură unică de solicitare a unui permis unic pentru resortisanţii ţărilor terţe în vederea şederii şi ocupării unui loc de muncă pe teritoriul statelor membre şi un set comun de drepturi pentru lucrătorii din ţările terţe cu şedere legală pe teritoriul unui stat membru.

Cauza 2013/2237 având ca obiect necomunicarea măsurilor finale de transpunere a Directivei 2011/70/EURATOM de instituire a unui cadru comunitar pentru gestionarea responsabilă şi în condiţii de siguranţă a combustibilului uzat şi a deşeurilor radioactive.

„În prezent, sunt în curs 66 de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de Comisia Europeană împotriva României, toate aflate în faza precontencioasă. Dintre acestea, 34 privesc transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului Uniunii Europene, iar 32 vizează necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a directivelor. De la data aderării şi până la acest moment, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu a pronunţat nici o hotărâre de condamnare a României în cadrul vreunei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor”, se precizează în comunicatul transmis de MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS