10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColaborare între Softronic Craiova şi compania ungară LAC pentru construirea unei fabrici de locomotive

Colaborare între Softronic Craiova şi compania ungară LAC pentru construirea unei fabrici de locomotive

Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic
Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic

Producătorul de locomotive Softronic din Craiova şi compania ungară LAC Holding au semnat o scrisoare de intenţie pentru construcţia unei fabrici de locomotive în Ungaria, informează gandul.info citând publicaţia Budapest Business Journal. Cele două firme intenţionează să înfiinţeze o companie mixtă, la care Softronic ar deţine 51% din acţiuni, pentru construcţia fabricii. Lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor, iar producţia de locomotive este estimată să înceapă în 2016. „În primul an, fabrica va produce două până la trei locomotive, după care producţia anuală va creşte la peste 10 unităţi”, se arată într-un comunicat al LAC.

Directorul general al Softronic, Ionel Ghiţă, estimează un preţ de 2,5-3 milioane de dolari pentru locomotivele produse în Ungaria, sub preţul pieţei, de circa 4-4,5 milioane de dolari. Locomotivele ar urma să fie livrate cu precădere ţărilor din Europa de Est şi din nordul Africii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS