Asociaţia Telefonul Copilului lansează campania “Nu putem alege între lacrimi”Peste 100.000 de copii sună anual la Telefonul Copilului 116.111, iar zeci de mii de cazuri în care viața copiilor a fost pusă în pericol și-au găsit rezolvarea la doar un apel distanță. Iar telefoanele continuă să sune. Numărul psihologilor și asistenților sociali de la Telefonul Copilului nu este, însă, suficient, pentru atât de multe strigăte de ajutor, iar apelurile a zeci de mii de copii abuzați, descumpăniți și singuri rămân fără răspuns. Pentru a putea prelua din ce în ce mai multe apeluri, am lansat campania “Nu putem alege între lacrimi“, menită să ne ajute să strângem fonduri pentru a veni în ajutorul a cât mai multor copii care ne solicită. Asociaţia Telefonul Copilului are nevoie să angajeze mai mulţi specialişti – asistenţi sociali şi psihologi – pregătiţi să dea cel mai bun răspuns atât copiilor care au nevoie de ajutor urgent, aflați în diverse situaţii de abuz, cât şi celor aflaţi în pragul depresiei, speriaţi, trişti sau singuri.

Campania încurajează romanii să trimită un SMS în valoare de 2 euro la 8840, pentru ca Telefonul Copilului să aibă capacitatea de a răspunde tuturor apelurilor primite, oferind astfel asistență tuturor copiilor care au nevoie de ajutor.

Specialiștii de la Telefonul Copilului sunt confruntați cu nevoia de a face o alegere de fiecare dată când răspund unui apel telefonic, existând mereu riscul ca unul dintre apelurile care ramân în așteptare să vină de la un copil cu probleme mai grave față de ale celui căruia i s-a răspuns. Așadar, de fiecare dată când un specialist răspunde la telefon, hazardul face o alegere neîndurătoare. Astfel, pentru fiecare copil care primește un răspuns la Telefonul Copilului, sunt 2 copii care aud tonul ocupat. Nimeni nu poate să știe cât de urgente sunt problemele copiilor rămaşi în aşteptare, nici cât timp vor rămâne la telefon, nici dacă vor mai suna vreodată. E ca și cum cineva s-ar juca AN-TAN-TE cu lacrimile lor. Iar spotul TV, regizat de Andrei Amărfoaie şi produs de MultiMediaEst, surprinde diverse situaţii de viaţă în care copiii, lipsiţi de vocea unui adult care să-i ghideze, rămân descumpăniţi www.telefonulcopilului.ro

”De 13 ani încercăm ca fiecare apel către Telefonul Copilului să primească raspuns. Pentru unii copii, însă, telefonul sună ocupat. Poate vor reveni și ne vor cere din nou ajutorul. Dar uneori nu există a doua șansă. Împreună cu echipa Geometry Global am transpus povestea Telefonului Copilului în ritmul ”an-tan-te”, un joc de cuvinte care te trimite înapoi în timp la anii și jocurile copilăriei, dar, totodată, te face să conștientizezi realitatea noastră. La Telefonul Copilului luptăm în fiecare zi ca fiecare copil să aibă șansa de a se juca fericit și azi, și mâine. În fiecare zi. Vrem să lăsăm jocurile copilăriei – cele în care un copil rămâne pe dinafară la fiecare rundă – acolo unde le este locul: în fața blocului, în curte, la școală. Fiecare copil merită și are dreptul să primească ajutor atunci când are nevoie. Cu 2 euro donați la 8840, ne puteți ajuta să ne asigurăm că bucuria copilăriei, departe de abuzuri și durere, poate fi o certitudine a fiecărui copil”, declară Cătălina Florea, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului.

Campania este semnată de Geometry Global Romania și include materiale de promovare precum spot TV, spot radio, print și materiale neconvenționale (http://www.telefonulcopilului.ro/nu-putem-alege-intre-lacrimi).

“Campania AN-TAN-TE nu este una tipică, în care clientul iți dă un subiect în lucru și tu revii cu mai multe propuneri, dintre care una se implementează. Cu fiecare discuție purtată cu echipa Asociației “Telefonul Copilului”, aflăm despre adevărurile triste ale copiilor din Romania, iar pentru fiecare dintre aceste nedreptăți am fi vrut să putem face o campanie. Ceea ce putem face astăzi este să susținem Asociația Telefonul Copilului, care se confruntă cu o problemă importantă: numarul specialiștilor de la Telefonul Copilului nu este suficient pentru atât de multe strigăte de ajutor. Despre acest lucru vom vorbi în campania noastră: despre imposibilitatea de a alege între cerințele, rugămințile, problemele, urgențele celor mici,” a declarat Alina Buzatu, Director Strategie, Geometry Global Romania


Campania se desfășoară în perioada 16 decembrie 2014 – 28 februarie 2015, iar mesajul campaniei va fi diseminat cu ajutorul partenerilor media cărora le mulțumim pentru că s-au alăturat cauzei Telefonul Copilului: Societatea Română de Televiziune, Cable Direct, Dolce Sport, Societatea Română de Radiodifuziune, Blitz TV, Regia Autonomă de Transport București, AutoCobălcescu, Sales Express, Librăria Cărturești.

Contăm şi în cazul acestei campanii pe sprijinul reprezentanţilor mass media şi le mulţumim tuturor pentru asigurarea constantă a vizibilităţii numărului 116 111 în rândul copiilor şi părinţilor, ceea ce a facilitat tratarea cât mai multor cazuri de încalcare a drepturilor copilului.

Echipa Geometry Global: Mihai Fetcu (Creative Director), Ştefan Vasilachi (Head of Art), Alina Buzatu (Head of Strategy), Patricia Suliman (Senior Art Director), Ana Militaru (Copywriter), Diana Şerban (Account Manager), Mihai Sava (DTP), Monica Gheorghe (Traffic Manager), Mihaela Zaharia (PR).

Echipa MultiMediaEst: Andrei Amarfoaie (Regizor); Dragos Vilcu (Producator); Adrian Smeu (Production Manager); Fotograf: Gin / Nicolae Burca; Ruxandra Stanescu (Postproduction Manager); Suzan Suliman (Costume); Cosmin Fericean (DOP).

Echipa Asociatiei Telefonul Copilului: Cătălina Florea (Director executiv), Andreea Groenendijk – Deveau (Media Specialist),  Silviu Andrei (IT & Digital Specialist).Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 16 decembrie 2014

Actualitate

» Cine sunt victimele accidentului aviatic din Constanţa
» Câte 50.000 de euro despăgubiri pentru moștenitorii victimelor
» Primăria comunei Teasc plănuieşte înfiinţarea unei pieţe angro
» Comisia Europeană a clasat trei cauze în care România risca declanşarea procedurilor de infrigement
» Colaborare între Softronic Craiova şi compania ungară LAC pentru construirea unei fabrici de locomotive
» Moştenitorii persoanelor decedate în urma prăbuşirii elicopterului SMURD vor primi despăgubiri de câte 50.000 de euro
» Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a noilor miniştri
» Constanţa: Epava elicopterului prăbuşit a fost recuperată şi va fi dusă la CERONAV pentru expertizare
» Preşedintele ales Klaus Iohannis participă la Timişoara la evenimentele de comemorare a eroilor Revoluţiei
» Liceu internaţional la Craiova

Publireportaj

» Pagini din universul elevei Elena Cristina Ionescu, la Biblioteca „Aman“

Local

» Mehedinţi: Pieton accidentat mortal la Argineşti
» Olt: Lucrările de extindere şi modernizare de la UPU Slatina au fost finalizate
» Revelion în Serbia, de la 40 de euro

Dolj

» Canalizarea, bătaie de cap pentru locatarii din Romanești
» Salubritatea umflă costurile deszăpezirii în Craiova
» Cât cheltuiesc craiovenii pentru masa de Crăciun
» Poliția Locală, hrănită mai bine
» Elicopterul SMURD din Craiova nu mai transportă pacienți
» Anul 2015, cu schimbări de taxe la Piețe
» Polițist judecat pentru comiterea a cinci infracțiuni
» Universitatea din Craiova va înființa un liceu cu predare în limba franceză
» Prim-procurorul de la Orşova, trimis în judecată
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Constructorul chinez dă înapoi primăriei peste 4,5 hectare de pe strada Caracal
» Dolj: Un şofer a lovit mortal o femeie şi a fugit de la locul accidentului
» Eveniment caritabil organizat de PMT Craiova pentru pacienţii de la Pediatrie şi Oncologie Pediatrică
» Mai ușor cu dulciurile de sărbători !
» Doljul și-a premiat voluntarii
» Străzi din Romanești ca-n urmă cu 100 de ani

Gorj

» Peste 50.000 de porci sacrificaţi de Crăciun în Gorj
» Se modernizează baza sportivă de la Ursaţi
» Porc sacrificat tradiţional pentru copiii orfani
» Condescu rămâne definitiv sub control judiciar
» Gorj: Procesul sindicalistului Fluerătoru, amânat din cauza expertizelor
» Colaborare între IPJ Gorj şi poliţişti din Norvegia
» Gorj: Copil de patru ani, lovit de maşină
» Spitalul Judeţean Târgu Jiu scoate la concurs zece posturi de medic

Sport

» Volei (m): SCM-U Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei CEV!
» Podărenii și-au stabilit programul de pregătire
» Pîrvulescu și Edi Iordănescu au preluat Pandurii Târgu Jiu
» Elevii de la LPS „Petrache Trișcu“ au primit daruri
» Arsenal Craiova, locul doi la Cupa Crăciunului de la Simeria
» Volei (m): SCM-U Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei CEV!

Sanatate

» Nu uitați să mâncați sănătos și de Sărbători!
» Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a SJU Craiova: „Încă lucrăm cu instrumentar de acum 40 de ani“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Opinii

» Cum a căzut SMURD-ul: întrebări dure într-o situaţie de urgenţă
» Mitul Arafat începe să se crape. De ce ar trebui să plece din funcție, alături de ministrul Gabriel Oprea

Top