11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePasagerul Wizzair Craiova cu numărul 150.000 are cinci ani

Pasagerul Wizzair Craiova cu numărul 150.000 are cinci ani

Cristian, alături de directorul Aeroportul Craiova, Mircea Dumitru, şi ambasadorul Wizzair în România, Denise Filip
Cristian, alături de directorul Aeroportul Craiova, Mircea Dumitru, şi ambasadorul Wizzair în România, Denise Filip

Compania aeriană Wizzair, care operează mai multe zboruri de pe Aeroportul din Craiova, a premiat vinerea trecută, pe 12 decembrie, pasagerul cu numărul 150.000 din Bănie. Fericitul câştigător este Cristian Jerca, în vârstă de aproape cinci ani. Micuţul a primit din partea companiei aeriene un voucher de călătorie ce poate fi folosit pentru orice destinaţie cu plecare din Craiova, până la finele anului viitor. În plus, ambasadorul Wizzair în România, Denise Filip, i-a dăruit micului pasager şi un avion de jucărie.
Pentru Cristian, Crăciunul a venit mai devreme anul acesta. El a fost răsplătit şi de către reprezentanţii Aeroportului din Craiova cu un sac de dulciuri.
„Cristian Jerca este pasagerul cu numărul 150.000 al companiei Wizzair. Odată cu el, sărbătorim şi cei 130.000 de pasageri ai Aeroportului din Craiova în 2014. Şi, aşa cum creşte el, sperăm să crească şi aeroportul nostru. Poate că până la finele anului vom reuşi să recuperăm diferenţa de 20.000 de pasageri dintre noi şi Cristian“, a declarat directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, cel care i-a oferit copilului dulciurile.
Zborul care l-a făcut câştigător pe Cristian a reprezentat prima sa vizită în România. Părinţii săi sunt plecaţi în Italia din anul 2004 şi abia acum s-au decis să îl aducă pe Cristian în vizită la bunici. Daniela Jerca, mama băiatului, spune că premiul oferit de compania Wizzair este un imbold pentru familie să revină cât mai curând în ţară: „Dacă până acum am fost reticenţi şi nu am reuşit să ne facem timp să venim în România, premiul acesta şi experienţa fiului nostru aici ne-a făcut să ne gândim deja la următoarea vizită. Probabil că în vară ne vom întoarce, ca să poată petrece mai mult timp în aer liber. I-a plăcut atât de mult aici, încât a plâns toată ziua când a aflat că plecăm“.

Baza operațională Wizz Air Craiova, a cincea din România, a fost deschisă oficial în luna iulie a acestui an, odată cu sosirea aeronavei Airbus A320, destinată exclusiv Băniei.
Aeroportul din Craiova a devenit poarta aeriană a Olteniei către Europa datorită investiţiilor de peste zece milioane de euro din ultimii ani ale Consiliului Judeţean Dolj, alături de alte 24 de milioane de euro din fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS