6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul se reuneşte în şedinţă specială pentru a aproba proiectul bugetului de stat pentru 2015

Guvernul se reuneşte în şedinţă specială pentru a aproba proiectul bugetului de stat pentru 2015

Guvernul se reuneşte astăzi, la ora 10:00, în şedinţă specială pentru a aproba proiectul bugetului de stat pentru anul 2015, documentul urmând să fie trimis ulterior Parlamentului, informează Agenţia de presă Radio România. Potrivit Executivului, bugetul a fost construit pe un deficit de 1,8%, o inflaţie de 2,2% şi o creştere economică de 2,5%.

Cele mai mari bugete vor avea, în 2015, ministerele Muncii, Finanţelor, Agriculturii, Fondurilor Europene, Transporturilor şi Ministerul Economiei. Potrivit proiectului de buget publicat de către Executiv, cei mai puţini bani se vor îndrepta spre Sănătate, Cultură, Administraţie şi Interne. Ministerul Educaţiei poate cheltui anul viitor cel mult 8,95 miliarde de lei, în timp ce bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi în jur de 22 milioane lei, cu aproape 3 milioane mai puţin ca în acest an. Senatul şi Camera Deputaţilor vor primi, la rândul lor, 104 şi, respectiv, 241 milioane lei, în timp ce bugetul serviciilor secrete va creşte semnificativ faţă de în anul în curs.

Bugetul pentru anul viitor are în vedere, totodată, creşterea salariului minim în două etape, astfel că, la 1 ianuarie, acesta va ajunge la 975 de lei, iar la 1 iulie, la 1.050 lei. O altă măsură vizează indexarea pensiilor cu 5%, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari de la 350 la 400 de lei şi majorarea salariilor personalului didactic cu 5% de la 1 martie şi cu alte 5 procente de la 1 septembrie. Şi personalul din Sănătate urmează să primească o majorare salarială de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS