11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Percheziţii la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri - UPDATE

Dolj: Percheziţii la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri – UPDATE

DSC_1998

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează în această dimineaţă 30 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele lfov, Suceava, Iași, Cluj, Dolj și Brașov. Potrivit unui comunicat publicat de DNA, şase dintre percheziţii sunt efectuate la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Percheziţiile sunt făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2008 – 2014.

Una dintre percheziţii se face la această oră la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova şi, potrivit unor surse judiciare, dosarul priveşte o serie de contracte atribuite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) „cu dedicaţie” unor firme prietene. În municipiul Craiova sunt efectuate percheziţii şi la alte adrese, la sedii de firme, dar şi la domiciliile unor persoane având calitatea de suspect în acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.ro, acţiunea procurorilor anticorupţie vizează nereguli la CNADNR și la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din Cluj, Iași, Brașov, Craiova şi București. Sursele au menţionat că în cazul acestor regionale au fost influențate deciziile privind atribuirea unor contracte de servicii de reparare și de întreținere a autoturismelor din dotarea DRDP.

Ar fi implicate, potrivit surselor, SC Eurospeed SRL, SC Ro-Maryo SRL, SC Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL şi SC Olflav Impex SRL.

Perchezițiile ar mai viza reședința din municipiul Iași a lui Marius Eugen Ostaficiuc, consilier în Primăria Iași și director adjunct comercial la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, și a lui Marius Constantin Pătrașcu, patronul unei firme de transport.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS