21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul mers al trenurilor intră în vigoare pe 14 decembrie

Noul mers al trenurilor intră în vigoare pe 14 decembrie

CFR Călători informează că, începând cu data de 14 decembrie, va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil până la 12 decembrie 2015.
Zilnic se vor afla in circulaţie peste 1100 de trenuri, în funcție de perioada din an.
În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani (Staţiunea Straja).

În Traficul intern
CFR Călători va asigura și în 2015 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Ploiești, București Nord – Pitești şi Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).

Pentru asigurarea accesibilității și mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulație Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane din România.
În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie: una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia – Braşov; gara Vatra Dornei Băi și gara Petroşani.

În Traficul internațional
În 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către, Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din: Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

În anul 2015 trenurile de pe ruta București Nord – Constanța vor avea în continuare durate de parcurs reduse, de aproximativ 2 ore.
Pe de altă parte, vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighișoara – Curtici pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers care va avea efect direct în diminuarea capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) și posibile întârzieri accidentale.
Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la pretul de 13 lei. Deoarece conţinutul poate fi updatat, rugăm călătorii să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.
CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern, cât şi în cel international . Distribuția de bilete se va asigura prin canalele existente: online, staţii, agenţii, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS