9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudeţul Oltul se află în continuare sub avertizare Cod Portocaliu de inundații

Judeţul Oltul se află în continuare sub avertizare Cod Portocaliu de inundații

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Matei Basarab” al județului Olt a intervenit azi noapte în localitățile Crâmpoia, Șerbănești și Movileni pentru asanarea apei din curțile și anexele gospodărești ale populației afectate de căderile de precipitații din această perioadă. Încă de ieri, de la ora 16:00 şi până în această dimineață la ora 7:00, în localitatea Movileni s-a deplasat o autospecială de intervenție cu nouă subofițeri, care au asigurat zona inundabilă a pârâului Dorofei, construind un dig prin încărcarea cu saci de nisip. În localitățile Crâmpoia și Șerbănești au acționat mai bine de zece ore, cu două motopompe, 11 militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Slatina, pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor precum și pentru salvarea mai multor animale ale cetățenilor.

În această dimineață, efective din cadrul Detașamentului de Pompieri Slatina, Detașamentului de Pompieri Caracal și Stației de Pompieri Scornicești s-au deplasat cu patru motopompe și 16 subofițeri în localitățile Șerbănești, Dăneasa și Colonești pentru a interveni în sprijinul populației afectate de revărsări ale apelor.

Cum județul Olt se află în continuare sub incidența atenționării hidrologice de Cod Portocaliu până mâine la ora 14:00, la sediul ISU Olt, efectivele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne constituite în cadrul grupei operative de la nivel județean își desfășoară activitatea permanent pentru monitorizarea situației existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS