21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDavid Cameron îl va susţine pe Iohannis în combaterea corupţiei

David Cameron îl va susţine pe Iohannis în combaterea corupţiei

Premierul David Cameron i-a transmis, preşedintelui ales, Klaus Iohannis, în mesajul de felicitare, că Marea Britanie este gata să-l susţină în combaterea corupţiei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, precizând, totodată, că aşteaptă cu interes o colaborare în cadrul UE, potrivit Mediafax.

Scrisoarea lui David Cameron către Klaus Iohannis

„Campania dumneavoastră prezidenţială a demonstrat o hotărâre clară în ceea ce priveşte combaterea corupţei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, în anii care vor veni. Marea Britanie este gata să vă susţină în demersul de a face schimbări sistematice în acest domeniu”, se mai arată în scrisoare.
Totodată, premierul David Cameron precizează că aşteaptă „cu interes” să colaboreze cu preşedintele ales al României în interiorul Uniunii Europene, „pentru a răspunde unor provocări comune, precum criza din Ucraina şi reforma UE”.
„Lupta împotriva şomajului, promovarea creşterii economice şi a competitivităţii europene la nivel global servesc interesele tuturor statelor membre ale Uniunii, la fel ca şi gestionarea presiunilor aduse de migraţie, aşa cum am subliniat în discursul meu din luna noiembrie. Dorim să colaborăm cu toţi partenerii noştri europeni pentru a realiza aceste schimbări şi sper să le discutăm împreună în viitorul apropiat”, mai scrie premierul Marii Britanii.
Scrisoarea trimisă de David Cameron este datată 28 noiembrie.
Recent, preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a mulţumit premierului britanic pentru „frumoasa scrisoare de felicitare”.
„Îi mulţumesc premierului britanic, David Cameron, pentru frumoasa scrisoare de felicitare pe care mi-a adresat-o şi îl asigur, totodată, de întregul meu sprijin pentru întărirea relaţiilor dintre ţările noastre”, a scris Iohannis pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS