11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrategia energetică a României va fi lansată mâine în dezbatere publică

Strategia energetică a României va fi lansată mâine în dezbatere publică

(Foto: energynomics.ro)
(Foto: energynomics.ro)

Strategia energetică a României va fi lansată mâine în dezbatere publică, informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în cadrul unei conferințe de presă. „Am aici cu mine Strategia Energetică a României, partea I și partea II, așa cum am promis și pe care mâine (vineri – n.r.) o vom lansa în dezbatere publică. În această seară (joi – n.r.) voi transmite acest document președinților tuturor partidelor pentru că rămân consecvent obiectivului pe care l-am anunțat încă de la învestitura mea, de a încerca să revizuiesc strategia energetică printr-un consens politic cât mai larg. Documentul elaborat fără costuri, fără consultanți externi, elaborat cu resurse umane proprii din departament, în principal, prezintă o radiografie a stării sistemului energetic românesc, prezintă o radiografie a angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene, prin acorduri internaționale”, a spus Răzvan Nicolescu.

Ministrul a afirmat că va fi lansat un set de întrebări și că așteaptă participanți, de la toate partidele politice, să lucreze la etapa finală a proiectului, etapa în care vor fi prezentate scenariile de dezvoltare și politicile pe care România urmează să le implementeze în următorii 20 de ani. Nicolescu a precizat că documentul va fi disponibil, pentru comentarii, mâine, pe site-ul Departamentului și că așteaptă sugestiile, criticile și recomandările tuturor părților interesate.

La începutul lunii noiembrie a acestui an, ministrul delegat pentru Energie arăta că obiectivul principal din strategie vizează asigurarea securității energetice a României. Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor prețuri competitive la energie, iar al treilea este cel legat de protecția mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS