10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondamnare definitivă pentru omul de afaceri craiovean Ion Fotescu: şase ani şi opt luni de închisoare

Condamnare definitivă pentru omul de afaceri craiovean Ion Fotescu: şase ani şi opt luni de închisoare

Omul de afaceri craiovean Ion Fotescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru spălare de bani
Omul de afaceri craiovean Ion Fotescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru spălare de bani

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au decis astăzi să îl condamne definitiv pe omul craiovean de afaceri Ion Fotescu la o pedeapsă de şase ani şi opt luni de închisoare. În luna mai a acestui an, nouă dintre cei zece inculpaţi din dosarul în care afaceristul craiovean a fost acuzat că a obţinut restituiri ilegale de TVA în valoare totală de 6,7 milioane de lei au fost condamnaţi. Ion Fotescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, iar Anghel Gheorghe a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Alţi şapte inculpaţi au primit pedepse între doi şi trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Gelu Gheorghe a fost achitat. Hotărârea magistraţilor bucureşteni nu a fost definitivă.

Astăzi, în afară de condamnarea lui Ion Fotescu la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, magistraţii de la CAB au decis pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru Anghel Gheorghe, Milko Radivoi Scăluş şi George Georgescu. Ceilalţi cinci inculpaţi în acest dosar au rămas cu pedepsele date pe 13 mai de Tribunalul Bucureşti.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS