10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă internă la Airbus Germania privind suspiciuni de corupţie care vizează România şi Arabia Saudită

Anchetă internă la Airbus Germania privind suspiciuni de corupţie care vizează România şi Arabia Saudită

Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă în urma unor suspiciuni de corupţie vizând contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a anunţat un purtător de cuvânt miercuri, confirmând că au fost efectuate percheziţii în Germania la solicitarea Parchetului din Munchen, potrivit Mediafax.

„Am lansat o anchetă internă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al societăţii – filiala cu sediul în Germania a Airbus Group. El a confirmat efectuarea mai multor percheziţii în Germania, în octombrie, dezvăluite marţi de presa germană. „Airbus doreşte să coopereze deplin cu autorităţile”, a adăugat el.
„Mai puţin de zece persoane sunt vizate de anchetă”, a precizat el, fără să confirme valoarea contractelor incriminate, evaluată la trei miliarde de euro de către presa germană.
Documente confiscate „urmează acum să fie examinate”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului, care nu a fost în măsură să evalueze durata acestui proces.
Divizia pentru Apărare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obţinut în 2009 un contract în valoare de aproximativ două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru a-i furniza grilaje de protecţie şi tehnică de supraveghere ultramodernă pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontieră, scrie în ediţia de miercuri cotidianul Süddeutsche Zeitung.
Anchetatorii au percheziţionat în octombrie sedii Airbus Defence and Space la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, dar şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, oraşe care se află tot în sudul Germaniei, potrivit AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS