10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalul feroviar al CFR intervine pentru curăţarea de zăpadă a liniilor şi a macazurilor

Personalul feroviar al CFR intervine pentru curăţarea de zăpadă a liniilor şi a macazurilor

Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA a activat comandamentele locale de iarnă ale Regionalelor București, Brașov, Craiova, Iași și Galați, unde personalul feroviar intervine pentru curățarea liniilor și a macazurilor în stațiile unde se depune strat de zapadă, sau în linie curentă pentru remedierea defecțiunilor cauzate de vremea nefavorabilă.

Pe rețeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă garniturile aflate în grafic circulă în condiții de iarnă pe raza județelor afectate de vremea nefavorabilă. Angajații companiilor feroviare sunt la dispoziția călătorilor prin informarea permanentă despre circulația trenurilor aflate în grafic, precum și prin intervenția cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță, pe toate rutele de cale ferată.

Probleme în circulația feroviară au fost înregistrate în cursul dimineții pe Valea Prahovei, între stațiile Valea Largă și Comarnic, după ce un copac s-a prăbușit pe firul II, peste linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Personalul feroviar a intervenit pentru tăierea copacului și remedierea defecțiunii la linia de contact.
Trenul IR 1644 aflat în linie curentă a fost retras cu o locomotivă diesel în stația Comarnic, de unde și-a reluat călătoria cu tracțiune electrică. În urma acestui eveniment feroviar, trenul IR 1644 va ajunge la destinație cu o întârziere de peste 150 de minute. Menționăm că celelalte garnituri înscrise în grafic au circulat pe firul I.
Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească (http://cci.cfr.ro/mt/default.asp).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS