8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe circulă pe toate drumurile naţionale din ţară

Se circulă pe toate drumurile naţionale din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că în această dimineaţă nu sunt semnalate drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile. Cu toate că pe drumurile naţionale din judeţele în care există risc de formare a poleiului a fost împrăştiat material antiderapant, conducătorii auto trebuie să fie prudenţi mai ales în zonele în care plouă (ploaia poate îndepărta materialul antiderapant).
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe numeroase artere rutiere din ţară, iar pe anumite sectoare rutiere carosabilul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă amestecat cu material antiderapant.

În județul Gorj, conducătorii auto care se deplasează pe DN67C Novaci – Rânca sunt sfătuiţi să reducă viteza, să nu bruscheze comenzile vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, întrucât pe acest drum există porțiuni cu polei.
Pe acest drum drumarii acționează cu materiale antiderapante.
Având în vedere faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cu cod galben, referitor la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, valabil până astăzi la ora 22.00 conducătorii auto trbuie să nu să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să nu bruscheze comenzile autovehiculului şi să utilizeze frâna de motor înainte a intra în curbe şi la coborârea pantelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS