17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru miercuri şi joi

Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Meteorologii anunţă că deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară, vremea se va menţine rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi apropiată de normalul termic al acestei date în rest. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în Moldova şi 11 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -6 şi 5 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, transmite Mediafax.

Cerul va fi variabil în nord-vestul şi centrul teritoriului şi mai mult noros în celelalte zone. Temporar, îndeosebi în cursul zilei, se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie în sudul Banatului şi local în Dobrogea, mixte în Oltenia şi pe spaţii mai restrânse în Muntenia şi izolat ninsoare în Moldova. În zona de munte vor predomina ninsorile. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sud-vestul, sudul şi centrul ţării şi pe crestele montane, în special în Munţii Banatului. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru joi

Vremea va fi în general frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde cerul va fi variabil şi uşor mai rece, în rest. Înnorările vor persista în regiunile extracarpatice. Pe arii restrânse în sudul teritoriului, îndeosebi în prima parte a zilei, se vor semnala burniţe sau precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, care cu totul izolat vor favoriza depuneri de polei. Izolat la munte va fulgui. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în extremitatea sudică a Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor încadra între -6 şi 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -10 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase local va fi ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS