17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia și la munte pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia și la munte pentru următoarele două săptămâni

Pentru zona Olteniei, meteorologii anunțî că în primele două zile ale intervalului valorile termice rămân negative, atât noaptea cât şi ziua, în toată regiunea, apoi cresc treptat, astfel încât, la sfârşitul primei săptămâni de prognoză şi la începutul celei de a doua, se vor atinge valori medii de aproximativ 4 grade Celsius ziua şi de 0…1  grad, noaptea, transmite Mediafax.

În intervalul 1-3 decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ, iar în următoarele 3 zile doar pe arii restrânse vor mai predomina ploile, slabe cantitativ. Începând cu data de 7 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în fiecare zi.

La munte

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece şi temperaturi diurne negative, cu o medie de aproximativ -2 grade Celsius. Între 3 şi 7 decembrie regimul termic diurn va creşte usor, spre o medie a maximelor de 2…3 grade. În cea de a doua săptămână vremea se răceşte din nou, iar de marţi, 9 decembrie, vor predomina din nou valorile negative. Temperaturile minime vor avea valori medii între -4 grade în intervalul 4-7 decembrie şi -7…-8 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.

În primele zile va ninge pe arii extinse, în general moderat cantitativ. Ulterior, până pe 7 decembrie, doar izolat mai sunt condiţii pentru ninsori slabe, dar dupa această dată va ninge zilnic, local şi temporar, în toate masivele montane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS