21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDefileul Jiului a fost redeschis circulației

Defileul Jiului a fost redeschis circulației

Restricţiile rutiere pe Defileul Jiului au fost eliminate, pentru perioada iernii, în care nu pot fi derulate lucrările de reabilitare a tronsonului de 33 de kilometri, dintre Petroşani şi Bumbeşti Jiu.

Traficul rutier restricţionat până în prezent timp de cinci zile pe săptămână, pe Defileul Jiului, a fost reluat în condiţii normale. Potrivit şefului Drumurilor Naţionale Gorj, Ion Tudor, circulaţia pe tronsonul de 33 de kilometri al Drumului Naţional 66, care străbate defileul între Petroşani şi Bumbeşti Jiu, este deschisă timp de 24 de ore din 24 de ore. Şoferii vor trebui să respecte semnalizările din zona şantierelor unde mai au încă lucrări de reabilitare a şoselei. De la începutul anului 2015, când vremea va permite execuţia lucrărilor, restricţiile ar putea fi din nou impuse pe Defileul Jiului. Şoseaua care face legătura între judeţele Hunedoara şi Gorj se află în reabilitare de doi ani, iar lucrările vor fi finalizate până la finalul anului 2015. Începând din primăvara acestui an, constructorii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au impus restricţii de trafic pe tronsonul Petroşani – Bumbeşti Jiu: accesul maşinilor a fost oprit, între trei şi şase zile pe săptămână, pe timpul zilei, pentru ca firmele de construcţii să poată grăbi realizarea proiectului.

Pe Defileul Jiului au loc lucrări de modernizare a şoselei efectuate în cadrul unui proiect demarat în 2012 de Ministerul Transporturilor. Un consorţiu al firmelor Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) a contractat lucrările de reabilitare ale tronsonului rutier, aflat într-o stare de degradare vizibilă, iar proiectul finanţat de statul roman prin Ministerul Transporturilor are o valoare de 150 de milioane de lei. Reabilitarea şoselei care traversează Defileul Jiului trebuia finalizată în acest an.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS