9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou împrumut cu o valoare de 755 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Un nou împrumut cu o valoare de 755 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 26 noiembrie, un nou împrumut cu o valoare de 755 milioane de lei de la Trezoreria Statului, pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri UE.
Din noul împrumut vor fi efectuate plăți către beneficiarii a trei programe: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) și Programul Operaţional Regional (POR).
Pentru plățile către beneficiarii POS DRU a fost alocată o sumă de 555 milioane de lei. În același timp, a fost alocată o sumă de 100 milioane de lei pentru decontarea cheltuielilor efectuate de beneficiarii POS CCE și o sumă de 100 milioane de lei pentru plata beneficiarilor POR.
La data de 25 noiembrie, rata de absorbție curentă a fondurilor europene era de aproximativ 47%, suma solicitată spre rambursare Comisiei Europene de către România fiind de peste 8,58 miliarde de euro. Rata de absorbție curentă înregistrată la nivelul POS DRU era de peste 33%, suma solicitată Comisiei prin intermediul acestui program fiind de peste 1,15 miliarde de euro. În același timp, rata de absorbție curentă înregistrată la nivelul POS CCE depășea 47%, suma solicitată spre rambursare fiind de 1,2 miliarde de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS