24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Operaţiilor Forţelor Navale ale SUA a vizitat baza de la Deveselu

Şeful Operaţiilor Forţelor Navale ale SUA a vizitat baza de la Deveselu

Amiralul Jonathan W. Greenert, şeful Operaţiilor Forţelor Navale ale SUA
Amiralul Jonathan W. Greenert, şeful Operaţiilor Forţelor Navale ale SUA

Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, s-au întâlnit recent, la baza militară de la Deveselu, cu amiralul Jonathan W. Greenert, şeful Operaţiilor Forţelor Navale ale SUA, potrivit rador.ro. Cei trei oficiali au discutat cu personalul român şi american şi au fost informaţi asupra stadiului operaţionalizării bazei militare de la Deveselu.

Secretarul de stat Valeriu Nicuţ a declarat, în urma vizitei, că „până în prezent, atât România, cât şi Statele Unite şi-au respectat termenele în îndeplinirea sarcinilor agreate pentru operaţionalizarea capabilităţii anti-rachetă de la Deveselu, după cum a fost prevăzut în programul comun de activităţi”.
Oficialul american a evidenţiat că, prin operaţionalizarea bazei, aceasta va deveni, de anul viitor, o componentă importantă a sistemului NATO de apărare antirachetă. Amiralul Greenert a accentuat, totodată, rolul deosebit pe care cei aproximativ 200 de militari americani, personal civil şi contractori, îl vor avea în operarea şi buna funcţionare a bazei, alături de aliaţii români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS