11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJoe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale

Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale

Vicepreşedintele american, Joe Biden, l-a sunat pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, şi l-a felicitat pentru victoria în alegeri, remarcând rata de participare impresionantă, un indiciu al unei democraţii puternice şi sănătoase, arată un comunicat al Casei Albe. Iohannis a subliniat hotărârea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

Vicepreşedintele a subliniat relaţia bilaterală puternică şi şi-a exprimat aprecierea pentru contribuţia României la NATO, pentru sprijinul ei faţă de Ucraina şi eforturile de a învinge gruparea Stat Islamic. Joe Biden i-a transmis, de asemenea, preşedintelui ales condoleanţe pentru accidentul de elicopter din 21 noiembrie şi a mulţumit României pentru sacrificiile sale în cadrul forţei NATO din Afganistan (ISAF).
Vicepreşedintele american şi preşedintele ales Klaus Iohannis au discutat, de asemenea, despre importanţa critică a reformelor privind statul de drept, atât ca motor al creşterii economice, cât şi ca o problemă de securitate naţională.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a evidenţiat, în discuţia avută cu vicepreşedintele american, Joe Biden, hotărârea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în special în plan economic şi de a continua excelenta cooperare în plan politic şi militar, a informat PNL, printr-un comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS