5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA cere sechestru pe bunurile fostei șefe DIICOT Alina Bica

DNA cere sechestru pe bunurile fostei șefe DIICOT Alina Bica

Alina Bica, şefa DIICOT
Alina Bica, şefa DIICOT

Direcția Națională Anticorupție a cerut sechestru pe bunurile fostei șefe DIICOT Alina Bica, potrivit B1TV. Au fost vizate, în acest sens, și averea fostei șefe a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, Crinuta Dumitrean, dar și cele 32 de terenuri care aparțin omului de afaceri Gheorghe Stelian „Stelu”.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineața, printr-o decizie luată de instanța supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubiri aprobate, în 2011, pentru Gheorghe Stelian, fiind vorba de un teren de 13 hectare, din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Șefa DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al comisiei din ANRP, care a aprobat despăgubirile.

În acelasi dosar, a fost arestată preventiv și fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, împreună cu mai multi foști membri ai Comisiei Centrale, din cadrul instituției în care se dădeau deciziile de aprobare a restituirilor și a sumelor aferente. Totodată, în același dosar este urmărit penal, pentru abuz în serviciu, deputatul UDMR, Marko Attila, și el membru al comisiei care a acordat despăgubirile, procurorii DNA cerând Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea acestuia.

De abuz în serviciu este acuzat și un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit, în ianuarie, președintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupție au dispus măsura controlului judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS