10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Într-un spaţiu de joacă, poliţiştii din Cleveland au împuşcat un băiat de 12 ani care avea asupra sa un pistol de jucărie

SUA: Într-un spaţiu de joacă, poliţiştii din Cleveland au împuşcat un băiat de 12 ani care avea asupra sa un pistol de jucărie

 Tamir Rice a murit duminică dimineață (Foto: buzzfeed.com)
Tamir Rice a murit duminică dimineață (Foto: buzzfeed.com)

Un băiat afro-american de 12 ani care avea asupra sa un pistol cu bile ce semăna cu o armă adevărată a fost împușcat mortal de polițiști într-un loc de joacă din Cleveland, în statul Ohio (nordul SUA), potrivit buzzfeed.com.

Doi polițiști au intervenit sâmbătă după-amiază într-un spațiu de joacă în aer liber după ce au fost informați prin telefon în legătură cu o persoană înarmată cu un pistol pe care îl îndreaptă spre trecători, conform unui comunicat al departamentului de poliție din Cleveland însărcinat cu anchetarea folosirii forței letale.
Cei doi polițiști ajunși la fața locului i-ar fi cerut copilului să ridice mâinile, însă el ‘le-ar fi dus înspre talie pentru a-și lua pistolul’, se menționează în comunicat. Polițiștii au tras apoi de două ori, copilul fiind împușcat în stomac.

Băiatul, identificat de autorități ca fiind Tamir Rice, a murit duminică dimineață, potrivit ziarului local Plain Dealer.
Acest incident are loc în contextul în care o instanță trebuie să anunțe în curând dacă va pune sau nu sub acuzare un polițist care a omorât în august un adolescent de culoare neînarmat la periferia orașului Saint Louis (Missouri, centrul SUA). Există temerea că vor izbucni proteste dacă instanța nu va decide să-l pună sub acuzare.

Sâmbătă, după ce au deschis focul, cei doi polițiști și-au dat seama că ‘arma aflată în posesia suspectului de 12 ani era o replică de tip ‘airsoft’ (cu bile) care semăna cu un pistol semiautomat, cu siguranța ridicată’, a precizat poliția.
Unul dintre polițiști avea cel puțin un an de experiență, iar celălalt — mai mult de zece, a indicat președintele sindicatului polițiștilor.
Potrivit unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliție a spus că arma este ‘probabil falsă’.
Cei doi agenți au fost suspendați din funcție, în așteptarea rezultatelor anchetei, procedura obișnuită în astfel de cazuri.
În Ohio a mai avut loc un incident similar în august, când polițiştii care au răspuns la un apel de urgență au împușcat o persoană de culoare, John Crawford, într-un supermarket în timp ce luase asupra sa un pistol de jucărie ce se afla la vânzare.
Alicia Reese, membră a legislativului local, a anunțat duminică că va propune o lege prin care fabricanții de arme de jucărie vor fi obligați să le facă în culori puternice și cu bandă fluorescentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS