16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânul care a îngrozit America după ce şi-a ucis nevasta cu securea riscă închisoarea pe viaţă

Românul care a îngrozit America după ce şi-a ucis nevasta cu securea riscă închisoarea pe viaţă

Criminalul Loga-Negru poate primi pedeapsa de închisoare pe viaţă (Foto: Chicago Tribune)
Criminalul Loga-Negru poate primi pedeapsa de închisoare pe viaţă (Foto: Chicago Tribune)

Cristian Loga-Negru, de 38 de ani, din Cluj, i-a şocat pe anchetatorii americani, după ce şi-a omorât cu sălbăticie soţia, potrivit Chicago Tribune. Roxana Loga-Negru, de 36 de ani, s-a căsătorit cu cel care i-a devenit călău în urmă cu patru luni, dar pentru că soţul devenise violent femeia l-a părăsit de câteva săptămâni. Ea a fugit în alt stat, dar bărbatul i-a dat de urmă şi, potrivit procurorilor, şi-a pregătit răzbunarea. Abia după ce a omorât-o l-au apucat regretele şi le-a cerut poliţiştilor veniţi să-l aresteze şi să-i dea pe loc pedeapsa cu moartea.
Roxana era cea de-a treia soţie a lui Cristian, iar relaţia lor nu era deloc liniştită. Poliţia fusese chemată la casă lor din Arlington, Illinois, de trei ori în ultimul an, din cauza certurilor. În urmă cu patru săptămâni, Roxana a obţinut un ordin judecătoresc, că să-l ţină la distanţă, şi s-a mutat în Wisconsin.
Procurorul Richard Chiapete a spus că bărbatul a urmărit-o de soţia sa o  lună întreagă. „A căutat-o, a vânat-o şi a plănuit. A încercat să mituiască foşti colegi de-ai victimei că să afle unde este’.’
În cele din urmă a găsit-o în Mount Pleasant, Wisconsin. A încercat să-şi cumpere un pistol, dar n-a reuşit, aşa că şi-a luat o secure şi şi-a aşteptat soţia în faţă casei.
Eric Relich, poliţist: ”Ea a ţipat, iar cineva a auzit-o. Bărbatul a târât-o spre o maşină şi a pus-o pe bancheta din spate, după ce mai întâi, se pare, o atacase”.
Chemaţi la această adresa, poliţiştii au găsit pe jos securea plină de sânge, dar românul plecase cu tot cu victimă. A fost găsit la mai puţin de un kilometru distanţă, în faţa hotelului unde se cazase împreună cu tatăl lui.
Eric Relich, poliţist, a spus că l-au găsit pe suspect în faţa hotelului. Maşina lui era parcată chiar în faţă, iar victima era pe bancheta din spate”.
Femeia a fost dusă la spital, dar medicii n-au putut decât să constate decesul. Avea răni grave la cap şi în zona fetei. Agresorul s-a predat fără să opună rezistenţă şi i-a întrebat pe poliţişti dacă nu pot să-i dea pedeapsa cu moartea pe loc. Se pare că tatăl romanului a fost cel care a chemat poliţia, când acesta i-a spus ce a făcut.
Românul este judecat în stare de arest şi riscă închisoarea pe viaţă. În statul Wisconsin nu există pedeapsa cu moartea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS