10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele trei zile

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor. Vor mai fi ninsori slabe pe arii restrânse la munte, câţiva fulgi de zăpadă în Moldova şi Transilvania, iar în Muntenia, Dobrogea şi estul Olteniei trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vântul va mai avea unele intensificări doar pe litoral. Dimineaţa mai ales în jumătatea de vest a ţării pe arii restrânse se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 1…0 grade în nordul şi centrul Moldovei şi 9…10 grade în Oltenia şi sudul Banatului, transmite realitatea.net.

Prognoza pe regiuni

În regiunile intracarpatice vremea este normală sub aspect termic. 8 grade vor fi la Timişoara, 7 grade la Oradea, Cluj Napoca şi Sibiu şi 4 grade la Braşov şi Miercurea Ciuc. Vor fi şi intervale cu soare, dar în general va fi noros, iar în Transilvania vor mai cădea şi câţiva fulgi de nea. Ceaţa de pe văi se menţine doar în primele ore ale zilei.
În sud norii persistă, dar precipitaţiile sunt rare şi slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă. Vântul se linişteşte, astfel dimineaţa pe arii restrânse reapare ceaţă. Temperatura scade astăzi şi în Oltenia, astfel la amiază vor fi cel mult 10 grade la Drobeta Tr.Severin, 7 grade la Piteşti, 6 grade la Buzău şi Călăraşi.
Vremea va fi închisă şi rece în Dobrogea. Vor mai fi ploi sau lapoviţe, dar pe arii restrânse şi slabe cantitativ, iar vântul va mai avea unele intensificări doar pe litoral. Temperatura va fi de 6 grade în Constanţa şi 5 grade la Tulcea.
În Moldova vremea se îndreaptă sub aspectul precipitaţiilor, dar rămâne rece pentru această perioadă. Doar pe arii restrânse vor mai cădea ninsori slabe, iar vântul nu va mai trece de moderat. Termometrele vor indica 5 grade la Galaţi, 2 grade în Bacău Iaşi şi Suceava.

Vremea duminică şi luni

Duminică, vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii noiembrie, cu valori maxime cuprinse între 0 şi 8 grade. Cerul va fi variabil în vestul ţării şi mai mult noros în rest. Vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori, în zonele de munte şi în Moldova, iar mai ales spre seară şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei şi Olteniei şi pe arii restrânse în Transilvania. Vântul va avea unele intensificări pe litoral. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.
Şi luni vremea se menţine rece pentru această dată. Vor fi ninsori slabe, pe arii restrânse în Oltenia şi cu totul izolat în Muntenia şi la munte. Vântul rămâne sprinten tot pe litoral, iar în zonele joase, în special dimineaţa local va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 1…0 grade în Moldova şi 8 grade în Dealurile de Vest, iar noaptea mercurul în termometre va coborâ în depresiuni, până în jurul a minus 10 grade.

La munte

Vremea se îndreaptă sub aspectul precipitaţiilor şi la munte. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe în Carpaţii Orientali şi în grupele estice ale Carpaţilor Meridionali. Vântul se linişteşte chiar şi pe creste şi va sufla slab, cel mult moderat. Temperatura aerului nu variază semnificativ: maxime de minus 2 grade pe Vf. Toaca din Ceahlău, 2 grade la Predeal, 3 grade la Păltiniş şi 5 grade la Stâna de Vale. Mâine norii persistă în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, unde local va ninge slab, în timp ce în restul masivelor va fi o zi în general frumoasă cu cer variabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS