21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJean-Marie Le Pen, condamnat în apel pentru declaraţii rasiste despre romi

Jean-Marie Le Pen, condamnat în apel pentru declaraţii rasiste despre romi

Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional
Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional

Curtea de Apel din Paris a confirmat, joi, condamnarea preşedintelui de onoare al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, la 5.000 de euro amendă pentru declaraţii referitoare la romi, despre care politicianul francez a afirmat că sunt „ca nişte păsări”, zboară „în mod natural”.
Fondatorul Frontului Naţional va „contesta sentinţa”, a declarat avocatul său, Wallerand de Saint-Just, potrivit Mediafax.  Le Pen a fost condamnat în primă instanţă, pe 19 decembrie 2013, pentru injurii publice aduse unui grup de persoane din cauza apartenenţei lor la o etnie.

La 22 septembrie 2012, la universitatea de vară a Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen a răspuns provocărilor privind imigraţia, tema predilectă a acestui partid, sub privirile fiicei sale, Marine, care conduce în prezent partidul.

Luând în derâdere romii, el a stârnit zâmbete şi aplauze atribuindu-le fraza: „Noi suntem ca păsările, zburăm natural”.
Fondatorul Frontului Naţional a fost deja condamnat de mai multe ori în trecut pentru derapaje, când a calificat camerele de gazare drept „un detaliu al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial” (1987) sau când a vorbit despre „inegalitatea între rase” (1996) şi despre ocupaţia germană care „nu a fost deosebit de inumană” (2005).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS