21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA a cerut mandat de arestare preventivă Alina Bica, şefa DIICOT

DNA a cerut mandat de arestare preventivă Alina Bica, şefa DIICOT

Alina Bica, şefa DIICOT
Alina Bica, şefa DIICOT

Directia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Consiliul Superior al Magistraturii mandat de arestare preventiva pentru sefa DIICOT, Alina Bica, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Întrebat de HotNews.ro dacă Alina Bica se află la audieri la sediul DNA, Biroul de presă a precizat că „nici nu confirmă, nici nu infirmă” informaţia.

Consiliul Superior al Magistraturii, care avizează percheziţionarea şi măsurile preventive în cazul magistraţilor, nu a făcut nici un fel de precizare despre o eventuală solicitare din partea DNA referitoare la Bica.

Bica a fost recent în atenţia publică, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, la Paris. Fotografiile respective au apărut, timp de câteva ore, pe un site, unde nu au mai putut fi apoi accesate.

Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

În septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă a fost publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS