22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Partidului Popular European, Joseph Daul: Sunt mândru de poporul român

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul: Sunt mândru de poporul român

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a salutat ieri victoria lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, apreciind că aceasta este o veste excelentă pentru România și pentru întreaga Uniune Europeană (UE) și că Iohannis va menține România pe calea democrației, potrivit unui comunicat de presă al PPE.
„Sunt mândru de poporul român care a participat în număr mare la aceste alegeri importante“, a spus Daul, conform sursei citate.
„Doresc să îl felicit pe Klaus Iohannis pentru victoria sa binemeritată în alegerile prezidențiale de ieri (duminică – n.r.) din România. Aceasta este o veste excelentă pentru România și întreaga Uniune Europeană. Este o victorie pentru valorile de centru-dreapta și sunt mândru de rolul jucat de PPE. Klaus Iohannis va menține România pe calea democrației și o va conduce în interesul poporului român“, a menționat liderul PPE în comunicatul citat.
Daul a salutat rata mare a participării la vot, dar s-a declarat „extrem de dezamăgit“ de condițiile de votare din străinătate, pe care le-a calificat drept „defectuoase“. „Guvernul condus de premierul socialist Victor Ponta trebuie să-și asume responsabilitatea pentru asta și cu atât mai mult după ce a ignorat apelurile comunității internaționale de a asigura condiții de votare adecvate. Independent de aceste condiții de vot improprii din străinătate, alegătorii români l-au sancționat pe dl. Ponta“, a adăugat Joseph Daul.
În plus, liderul PPE i-a mulțumit președintelui în exercițiu, Traian Băsescu, pentru cei zece ani de mandat „într-o perioadă foarte dificilă“ și a apreciat că, în mandatul acestuia, România a încheiat procesul de aderare la Uniunea Europeană, în 2007, și a devenit un actor important în UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS