10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiblioteca Judeţeană din Craiova găzduieşte proiectul „Zâmbeşte România“

Biblioteca Judeţeană din Craiova găzduieşte proiectul „Zâmbeşte România“

logo zambeste romania_nou_cu tara CS4

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, secția Audio-Video, și American Corner Craiova vă invită să participați miercuri, 12 noiembrie 2014, ora 9.00, la campania națională „Zâmbește România“. Proiectul face parte din Platforma Europeană pentru o Sănătate Orală mai Bună (BOHEP), inițiat de GSK Consumer Healthcare și susținut de Aquafresh, Sensodyne, Parodontax și Corega.

La eveniment vor participa elevii clasei I-a B de la Colegiul Național „Elena Cuza“, însoțiți de învățător coordonator Adriana Robescu și elevii clasei pregătitoare B, învățător coordonator Cristiana Diaconescu, de la același colegiu.
Campania „Zâmbește România“ își propune printr-o serie de profilaxii coordonate de un medic stomatolog să învețe copiii de toate vârstele cum să își perieze corect dinții și cum să aibă grijă de sănătatea orală. Activitățile desfășurate sunt compuse dintr-o parte teoretică care include prezentări, filmulețe, scenete, având rolul de a asigura o bună înțelegere, mai ales pentru cei mici.
Această parte este completată de una practică, atunci când medicul stomatolog împreună cu voluntarii, periază în mod corect, alături de copii, dinții pe modele dentare din plastic. La final, toți copiii primesc „Pașapoarte de Bulgăraș“ și un orar pentru a nota periajele dentare zilnice. Desfășurându-se într-un mediu plăcut, în bibliotecă, această campanie strânge la un loc mai multe elemente benefice: dragostea pentru citit și sănătatea dentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS