10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi se lansează Acordul de Parteneriat între România şi Comisia Europeană

Astăzi se lansează Acordul de Parteneriat între România şi Comisia Europeană

(Foto: eurojust.ro)
(Foto: eurojust.ro)

Acordul de Parteneriat între România şi Comisia Europeană (CE) va fi lansat astăzi, la Bucureşti, în prezenţa Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Creţu, anunţă Agenţia de Presă Radio România. Documentul, care reglementează modul în care vor fi folosite fondurile europene, structurale şi de investiţii alocate ţării noastre în intervalul 2014-2020, a fost elaborat şi negociat cu experţii CE timp de aproape un an.

În perioada de programare 2014 – 2020, România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 de miliarde de euro, din care aproape 22 de miliarde sunt fonduri de coeziune. Banii ar urma să fie folosiţi pentru proiecte de infrastructură, în sănătate şi educaţie, dezvoltare şi modernizare a comunităţilor locale, crearea de noi locuri de muncă şi pentru a recupera decalajele de dezvoltare faţă de Uniunea Europeană.

Pentru România, priorităţile detaliate în document sunt următoarele: promovarea competitivităţii şi a dezvoltării locale, crearea de locuri de muncă, reducerea inegalităţilor prin programe de incluziune socială, dezvoltarea infrastructurii şi creşterea eficienţei energetice şi protecţia mediului.

CE a adoptat Acordul cu România pe 6 august, ţara noastră fiind cel de-al 11-lea stat membru al Uniunii Europene care a obţinut aprobarea acestui document din partea Comisiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS