14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătaie de joc la adresa românilor din străinătate

Bătaie de joc la adresa românilor din străinătate

viena coada votare bonn 3 Bonn - Germania bonn coada votare bruxelles coada votare coslada spania coada votare Londra - Marea Britanie Madrid paris coada la vot paris coada votare 1 strasbourg coada votare

Cetăţenii români au stat ore întregi la coadă pentru a vota la secţiile deschise în mai multe capitale europene şi în alte oraşe. La Chişinău, la Ambasada României s-a format coadă la puţin timp de la deschiderea urnelor. Un alegător din Anglia a semnalat faptul că la Secția de votare 152 Londra „sunt mii de oameni și doar trei ștampile“și că se votează „urcând cu liftul“ în secția de votare. Sătui de așteptare, oamenii au început să huiduie și să strige „Vrem să votăm!“. Din Munchen, Germania, o cititoare a transmis în jurul orei 17.00 că stă la coadă de cinci ore și tot nu a reușit să voteze. „Deja toată lumea își face planuri cum să procedeze la turul doi să nu pățim la fel. Toți sunt determinați să voteze și acum, și în turul doi. Nemulțumirea este foarte mare. Înjurături la greu. Oameni veniți de la sute de kilometri distanță“.
O altă cititoare care a votat la Bruxelles a transmis că a stat patru ore la coadă până când a reușit să voteze: „Am stat aproape patru ore. E incredibil cum au putut să-și bată joc! În ritmul ăsta nu votează nici jumătate din cei de acolo. Sunt oameni cu copii în brațe care stau de ore“. Fotografiile alăturate vorbesc de la sine despre calvarul pe care l-au avut de îndurat ieri românii din diaspora care au dorit să-și aleagă președintele.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS