16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru weekend: vremea va fi rece şi ploioasă

Prognoza meteo pentru weekend: vremea va fi rece şi ploioasă

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6…8 grade în sudul Banatului şi vestul Olteniei şi 22 …23 de grade în Bărăgan şi Dobrogea. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…60 l/mp. Trecător va ninge pe crestele înalte de munte. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h, transmite realitatea.net.

Prognoza pe regiuni

În regiunile intracarpatice plouă pe arii extinse iar în zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…60 l/mp, pe crestele înalte de munte trecator va ninge. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h. Temperatura scade drastic în sudvest, 9 grade maximele la Timisoara, Reşiţa, Arad şi Deva dar în sudul Banatului pot fi şi 6-7 grade. În restul zonei, maxime în general între 12 şi 15 grade.
În sud, ploi dar şi ceva şanse de soare în Bărăgan dar în restul zonei, nori şi ploi toată ziua, mai importante cantitativ la deal şi la munte unde izolat pot trece de 40…60 l/mp. Vântul bate cu intensificări, temporar şi peste 50-60 km/ora. Maxime modeste în Oltenia, 9 grade la Drobeta Turnu Severin şi 10 la Craiova şi mai ridicate în restul zonei: 17 la Piteşti, 19 la Giurgiu şi 20-22 în Bărăgan.
În Dobrogea, vreme cu nori si ploi slabe, cu vânt dar cu valori termice la amiază de 20-23 de grade ceea ce înseamnă vreme caldă pentru această dată.
În Moldova de sud, ploi slabe cu vânt dar cu maxime mari, 20-21 de grade. În restul regiunii ploile nu mai sunt neinsemnate cantitativ iar valorile termice sunt sub 15 grade, adică 10 la Suceava.

La munte
Aria ploilor va cuprinde treptat toată zona montană şi se vor cumula cantităţi de peste 20…25 l/mp şi izolat chiar de peste 40…60 l/mp. În a doua parte a nopţii, în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, dar şi pe crestele înalte ale celorlalte masive, treptat ploile se vor transforma în precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere semnificativă faţă de ziua anterioară în masivele sud-vestice. La amiaza vor fi 14 grade la Predeal, 12 la Sinaia cota 1500, 8 la Paltinis, 7 pe Vf, toaca din masivul Ceahlau şi la Stâna de Vale şi numai 2 grade la Semenic.

Prognoza pentru trei zile

Vineri, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind rece pentru acestă perioadă în toată ţara, dar mai ales în nord-est, unde va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2-3 grade în nordul Moldovei si in depresiunile transilvane şi 16 grade în sudul litoralului la Constanţa. Va continua să plouă pe arii extinse în partea de nord, est şi sud-est a teritoriului şi local în rest. În zona Carpaţilor Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei ploile vor continua să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, în timp ce ninsori trecătoare vor fi şi pe crestele celorlalte masive montane. Vântul va avea intensificări locale, mai ales în sud, est şi la munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h.

Sâmbătă, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor, dar va continua să se răcească în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte, devenind deosebit de rece pentru această dată din an. Maximele vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 12-13 grade în nord-vest. La munte, precipitaţiile, local in Munţii Banatului si izolat in restul msivelor, vor fi mai ales sub formă de ninsoare.

Duminică, vremea se va menţine deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Soarele va fi din nou la datorie, şi doar în extremitatea de sud şi sud-est, izolat va ploua slab. În zonele joase, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă. Vântul va mai avea intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Suceava şi 14 grade la Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS