3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se răceşte semnificativ în toată ţara

Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara

Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Meteorologii anunţă că mâine, în vestul şi în sud-vestul ţării va ploua pe arii extinse, mai ales după-amiază. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile apar spre seară, pe spaţii restrânse. Vântul va sufla mai tare în zona montană şi temporar în regiunile vestice. Regimul termic va fi caracterizat în mare parte din ţară de valori mai ridicate decât cele obişnuite în ultima decadă a lunii octombrie, exceptând nordul extrem al Moldovei şi Banatul. Aşadar, la amiază vor fi între 14 şi 24 de grade, chiar mai puţin în Banat.
În zona de sud, vremea se caldă, cu maxime cuprinse între 21 şi 24 de grade. Cerul va fi înnorat şi va ploua în unele zone ale Olteniei, informează realitatea.net.

Joi, vremea se răceşte în regiunile sud-vestice, unde devine rece cu maxime modeste, de 7…8 grade în sudul Banatului. În restul ţării, temperaturile rămân mai ridicate decât ar fi normal şi ajung la 22…23 de grade în sud-est. Va ploua în aproape toată ţara, iar vântul se va simţi. Local în sud-vest, în zona montană şi în dealurile subcarpatice cantităţile de apă vor fi însemnate. La munte, şi spre seară, şi în nordul extrem al Moldovei vor cădea ninsori şi lapoviţă.

Vineri,  temperatura continuă să scadă, iar vremea devine rece în toată ţara. În Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte zone cerul va fi temporar noros şi local va ploua. Vântul va sufla destul de tare în est, în sud şi la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 4 grade la Suceava şi cu greu ajung la 15 grade, la Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS